opdag

 

Fra Kino til Teater 

Huset på Vimmelskaftet har altid været samlingssted for fælles oplevelser. Engang som biograf og siden 1984 som Holbæk Teater. Bygningen er fra 1946 og er tegnet af arkitekten Holger Pind og er en mindre kopi af Kinopalæet i København. I dag er Holbæk Teater et professionelt producerende teater. Husets fortid er stadig at spore i de hyggelige gamle røde sæder. Men det gamle biograflærred er for længst erstattet med et professionelt udstyret teaterrum med drejescene, garderober, lys, træk og scenetæppe. Ud over teatersalen rummer huset en nyistandsat foyer med mulighed for udstillinger, koncerter og saloner – og ikke mindst TeaterCafeen. Derudover er der prøvesal, hvor vi afholder prøver og underviser. Teatret rummer også egen teknikafdeling, skræddersal, salg- og marketingafdeling og bogholderi.

Et velfungerende atmosfærefyldt hus med 11 faste medarbejdere samt et skiftende antal freelance-medarbejdere og scenekunstnere, der med sine 324 pladser er Sjællands største uden for hovedstaden. 

Teatrets ledes af en direktørduoen Kristoffer Møller Hansen og Brian Kristensen. Holbæk Teaters bestyrelse består af fem personer, hvoraf to er udpeget af kommunen.

PUBLIKUMSsucccesser og fornemme priser

Gennem tiden har Holbæk Teater stået bag publikumssuccesser som bl.a. Cykelmyggen Egon (2011), teaterdokumentaren Dagpengeland (2012), Rasmus Klump – på eventyr (2013), Den Lilla Møghætte og Pulven (2013), teaterdokumentaren ULTIMATUM (2013), rap-forestillingen Prop & Berta On Stage (2015). Teaterdokumentaren Ultimatum om alkoholmisbrug har turneret i hele landet og spillet mere end 75 forestillinger.

Holbæk Teater har også vundet Danmarks fornemste teaterpris Årets Reumert to år i træk: I 2008 for børne- og ungdomsforestillingen “Gidsel – en historie i virkeligheden”, som foregår i en kørende bus. Og igen i 2009 for musikteater-showet “69 – En rockteaterkoncert”, som handler om balladen i Ungdomshuset på Nørrebro.

 

Et stærkt lokalt forankret teatermiljø

Vores hjerter banker for at samle mennesker: Om fælles oplevelser, hvor vi kan opdage noget nyt sammen. Noget nyt om os selv, hinanden eller den verden vi alle er en del af. Oplevelser vi kan dele med sammen – både i og uden for teaterrummet.

Derfor gennemsyrer VÆR SAMMEN teatrets kunstneriske profil. Hvis vi ikke kan sætte den overskrift på – er det ikke noget vi skal. Tag nu for eksempel vores teaterdokumentarer, som bryder tabuer (om alkoholmisbrug, fedme, arbejdsløshed eller omsorgssvigt) og bringer os tættere sammen, fordi vi kan genkende noget i os selv eller i andre. Det samme gælder vores familieforestillinger, der både skal rumme noget for børn og voksne, så man bliver underholdt uanset alder. Eller vores samarbejde med det lokale erhvervsliv.  Og ikke mindst med vores frivillige, statister og ambassadører. Vores samarbejde med Holbæk Musik og Teaterforening – og vores med Stenhus Gymnasium, Teatret Fair Play og Holbæk Kommune om Holbæk Drama College. Fordi sammen er vi stærkere.

Derfor er den lokale forankring også vigtig for os.

 

Gå på opdagelse

Med mere end 120 spilleaftener om året, er der oplevelser for tre generationer under samme tag. Lige fra klassiske gæstespil fra de store nationale scener til internationale nicheproduktioner, comedy shows, saloner, blues aftener, musicals, teaterdokumentarer, danseforestillinger og meget mere.

Kald os bare jubelidioter. Men vi elsker teater. Og vi insisterer på at dele det med alle. Fordi teater kan ikke eksistere uden publikum. Fordi teater er noget vi er SAMMEN om. Teater skaber fællesskab og forbinder os.

Dét er nerven i Holbæk Teater. Så gå på opdagelse, opdag noget nyt og vær sammen! 

 

Læs sæsonprogram 2022/23

 

 

Driftskontrakt & Vedtægter

Holbæk Teater er en selvejende institution, der blev etableret i år 1984 og har status af egnsteater for Holbæk Kommune. Holbæk Teater har som overordnet strategi at udvikle teatret som kulturinstitution i kommunen ved at præsentere forestillinger af professionel og kunstnerisk kvalitet via egenproduktioner og gæstespil, bidrage til talentudviklingen blandt andet via teatrets engagement i Holbæk Drama College. Derudover også at samarbejde med kommunen, Teatret Fair Play samt andre for hele tiden at udvikle den kunstneriske profil samt bidrage til kultur- og fritidsområdet.

Du kan læse om teatrets aftale og forpligtelser som egnsteater samt se Holbæk Teaters vedtægter og regnskaber.