Prøverne er fuld i gang!

Gøngehøvdingen er skudt i gang!

Flemming Jensen har sat sig i instruktørstolen og er i disse dage (maj 2018) i fuld gang med at instruere Gøngehøvdingen, som spiller i Holbæk Museumsgård fra den 11. august til den 2. september 2018.

Ved prøvestarten i slutningen af maj meldte han anekdote-fri zone til prøverne. Men foreslog i samme åndedrag, at holdet måske alligevel skulle afsætte tid til anekdoterne. Eller måske endda en hel dag. For anekdoterne er der mange af, når Flemming Jensen først kommer i gang.

Og det er heller ikke så mærkeligt. For ikke nok er Flemming Jensen jo, nå ja, Flemming Jensen. Men det var også ham, der sammen med Jesper Klein gav Gøngehøvdingen en på sinkadusen. De turnerede selv med den – de to. Og der var et utal af sceneskift. Den spillede over 300 gange over hele landet. Så de sjove historier står i kø, hvis de får lov.

Så Flemming Jensen kender ikke bare klassikeren til bunds – men også til at behandle den med respektløs kærlighed og vride alt det skæve, skøre og sjove ud af den.

Til dette års sommerforestilling er den blevet omskrevet en del, så den er opdateret til tiden og til et større antal spillere.

“Jeg har lavet den meget om, men der er stadig noget tilbage af den gamle. (…) Lige nu er manuskriptet måske for langt, men det er processen i det nu. Jeg har allerede skiftet noget ud i manuskriptet – en sang. Den var kedelig, så den er skiftet ud. Den nye er også kedelig, men knap så…”, sagde Flemming Jensen under prøvestarten den 22. maj med sin velkendte humor og glimt i øjet, der fik hele holdet til at bryde ud i latter.

Så var stilen ligesom lagt.

Og den fortsætter. Se bare med her, da holdet i dagene efter prøvestarten er til sangprøver og koreografi hos kapelmester Lars Fjeldmose:

 

Og kapelmester Lars Fjeldmose har efter sigende mange dingenoter, som spillerne bliver udsat for undervejs. Så stay tuned! Vi glæder os til at se jer i Museumgården til august!