KONCERT
Klassisk koncert med Copenhagen Phil dirigeret af Sergej Krylov. STJERNEVIOLINIST OG SKÆBNESYMFONI

Copenhagen Phil

STJERNEVIOLINIST OG SKÆBNESYMFONI

Sergej Krylov er efterspurgt overalt i verden. I januar er superviolinisten tilbage hos Copen­hagen Phil som solist i Sibelius’ gribende violinkoncert – en aften, hvor også skæbnen banker på i Tjajkovskijs forrygende og populære fjerde symfoni.

Nej, det sker ikke kun i Beethovens femte. Hos Tjajkovskij er det præcis samme skæbne­tanker, der går gennem symfoni nr. 4 fra allerførste takt. Det var helt med vilje.

Tjajkovskij kendte alt til det med skæbnen. I 1876 hørte han operaen Carmen for første gang. Han kunne ikke slippe tanken om den tragiske historie om sigøjnerpigen og sol­dat­en, der er dømt til at gå galt. Tjajkovskij bar på en hemmelighed, som meget få men­ne­sker kendte til. Han følte, skæbnen havde haft en finger med i spillet – som homo­sek­suel i en tid, hvor dette var både ildeset og direkte kriminelt. Men i musik­ken kunne han fortæl­le om det, han ikke måtte sige med ord. Tjajkovskijs fjerde sym­foni er netop ”et ekko af mine inderste tanker”, som han selv skrev.

Tjajkovskijs fjerde er ét af hans allermest spillede værker. Det samme gælder denne aftens øvrige musik: Arvo Pärts smukke Fratres og Sibelius’ violinkoncert – ét af de helt centrale værker for enhver violinist.

I spidsen for det hele står mesterdirigenten Miguel Harth-Bedoya. Han er fra Peru, har studeret på Juilliard School of Music i New York og er i øjeblikket chefdirigent for KORK, det norske radiosymfoniorkester.

Pärt / Fratres
Sibelius / Violinkoncert
Tjajkovskij / Symfoni nr. 4

Velkommen til en stor aften fuld af virkelige mesterværker.

Dirigent: Miguel Harth-Bedoya
Solist: Sergej Krylov, violin

 

Del på Facebook
  • Priser: 190 - 290 DKK
  • Sted: Holbæk Seminarium
  • Spilleperiode: 18. Januar 2018 19:30
  • Kategori: MUSIK