Holberg

Den Poetiske Raptus

Fejring af Holberg og 300-året for dansk teater – Den Poetiske Raptus

 

En forestilling om dengang Ludvig Holberg skrev 17 komedier på halvandet år!

 

Pietismen har med Frederik IV ved magten kastet sit mørke over København. På teatret i Lille Grønnegade hersker der dog ufortrødent liv og glade dage. Teatret ledes af det franske – og fremsynede – ægtepar Madame og Monsieur Montaigu, som har fået den kontroversielle idé at lade komedier opføres på dansk. De opsøger Ludvig Holberg, der er kendt for sin skarpe pen.

 

Kultur for folket og komedier på dansk er dog en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teatrets frisind og opdager snart komediens
oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus – alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke.

 

Manuskript: Ernst Bruun Olsen Bearbejdelse: Geir Sveaass, Mette Borg Instruktion: Geir Sveaass Scenografi: Marianne Nilsson Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Karoline Brygmann, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal, Jeppe Marling, Niels Anders Manley, Simon Kongsted Produceret af Folketeatret

 

 

SPILLESTED

Holbæk Teater, Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk

 


 

TEATERCAFEEN

I TeaterCaféen finder du et udvalgt af øl, vin og vand, god kaffe og the samt lidt sødt & salt. Hvis der er pause i forestillingen, kan du med fordel bestille til pausen allerede, når du kommer. Så kan du springe køen over og hygge dig i pausen.

 

NYD LÆKKER TEATER-TAPAS INDEN FORESTILLINGEN

Få en god start på aftenen, og nyd teater-tapas fra restaurant SuRi i vores hyggelige TeaterCafé inden forestillingen. Teater-Tapas tilkøbes sammen med din billet og SKAL bestilles senest kl. 12 dagen før forestillingen. Klik på knappen “Køb Spisning”.

 

 • Priser: 175 - 290 DKK
 • Sted: Holbæk Teater
 • Spilleperiode: 25.
  Oktober
  2022 19.30
 • Kategori: Holbæk Teater, SÆSONKORT, TEATER
 • Alder: Voksen
 • Varighed: 120 min. med pause
 • Gratis med:

  2022-23

 • Arrangeret af: