STORM

Dødsdansen

Strindbergs ultimative ægteskabsdrama

 

I Dødsdansen står Edgar og Alice, der bor isoleret ved havet, overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre.

Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad. Ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer Alices fætter Kurt pludselig. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker – en kamp til stregen.

Dødsdansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som “Hvem er bange for Virginia Wolff ” og “Scener fra et ægteskab”. Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

 

Medvirkende Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke // Instruktør: Vibeke Wrede // Forfatter: August Strindberg // Foto: Per Morten Abrahamsen // Produceret af Teater 2 i samarbejde med Nørregade Teatret

 

 

 

GRATIS TALKS PÅ DENNE FORESTILLING

På denne forestilling har du mulighed for at opleve gratis pre- og aftertalk. Begge dele foregår i foyeren henholdsvis 30 minutter før forestillingen og ca. 15 minutter efter forestillingen.
Så snup dig en kop kaffe eller et godt glas i baren – og få lidt ekstra krydderi på din teateroplevelse.

Læs mere om talks.

 

NYD LÆKRE TEATER-TAPAS INDEN SHOWET

Få en god start på aftenen, og nyd teater-tapas fra restaurant SuRi i vores hyggelige TeaterCafé inden forestillingen.
Pris 195 kr. (tilkøbes sammen med din billet)

 

TEATERCAFEEN

I TeaterCafeen finder du også et udvalgt af øl, vin og vand, god kaffe og the samt lidt sødt & salt.

Hvis der er pause i forestillingen, kan du med fordel bestille til pausen allerede, når du kommer. Så kan du springe køen over og hygge dig i pausen med kolde eller varme drikke, søde eller salte snacks.

 

 • Priser: 175 - 290 DKK
 • Sted: Holbæk Teater
 • Spilleperiode: 14.
  November
  2019 19.30
 • Kategori: TEATER
 • Alder: Ung / Voksen
 • Varighed: 120 min . m. pause
 • Gratis med:

  2019-20

 • Arrangeret af: