OMSORG

Mr. Ibrahim & Koranens Blomster

En monolog med stor livsvisdom

Momo er en ensom teenager, der bor med sin fraværende og sorgramte far. Momo er ved at opdage sine følelser for det modsatte køn. Han har et godt øje til naboens datter, men hun svigter ham på det groveste. Han vender sig i stedet til en af kvarterets prostituerede, som han får råd til ved at stjæle i Ibrahims butik og sælge af farens mange bøger.

Da faren en dag vælger at flygte fra det hele, bliver kioskejeren Ibrahim den eneste voksne i Momos liv. Med sin omsorg og livsvisdom formår Ibrahim at gøre livet udholdeligt for Momo. Han hjælper med at lette hadet fra Momos sind, styrke hans selvværd og finde sig selv.

Monsieur Ibrahim og Koranens Blomster er historien om Momo, der som 13-årig bliver forladt af sin far og bliver forældreløs. Han knytter et venskab for livet med den gamle arabiske kioskejer Ibrahim, der hjælper ham med at opbygge sin egen identitet og selvværd.

Skuespiller Troels II Munk spiller Momo, der som voksen mindes Ibrahim og deres venskab. 

En rørende og smuk historie! 

BAGOM 

Forestillingen er baseret på den franske dramatiker Éric-Emmanuel Schmitts bog af samme navn. Bogen indgår i firebindsværket Den Usynliges Cyklus, hvor Schmitt skildrer religionerne: Milarepa (om buddhisme), Oscar og Den Lyserøde Dame (om kristendom), Noah’s Søn (om jødedom og kristendom) og Monsieur Ibrahim og Koranens Blomster (om sufismen i islam og små referencer til jødedom).

Alle religioner er respektable (…) Ingen af dem er sande i rationel forstand på samme måde som to og to er fire. Men de er kilden til den indre, åndelige arkitektur, som netop er usynlig, og som består af følelser og værdier. De hjælper os til at bebo menneskelivet, som ellers er et tomt hus. Religionernes opgave er at hjælpe os med at affinde os med menneskets lod,” siger Éric Emmanuel Schmitt.

 

Gratis pre- og aftertalk

Giv dig selv muligheden for at vide endnu mere. På denne forestilling, er der nemlig gratis pre- & aftertalk lørdag den 26. januar for alle med gyldig billet. Læs mere om TALKS.

 

Medvirkende: NY spiller erstatter Henrik Birch: Troels II Munk / Instruktion: Pia Rosenbaum / Produceret af Holbæk Teater

Del på Facebook
 • Priser: 65 - 270 DKK
 • Sted: Se spillested adresse på billetten
 • Spilleperiode: 22.
  Januar -
  7.
  Februar
  2019
 • Kategori: TEATER
 • Alder: fra 12 år
 • Varighed: 75 min. u. pause
 • Gratis med: