LIVET

Oscar og Den Lyserøde dame

Et helt liv på 12 dage

Oscar og Den Lyserøde Dame er den type forestilling, der taler til vores hjerter og hjerner.

Det er historien om den kræftsyge dreng Oscar og hans fantastiske sidste dage på hospitalet. Tante Rosa, en frivillig hjælper, har opfordret ham til at skrive til Gud og betro ham sine tanker. De kan nemlig godt hobe sig op og begynde at lugte, hvis man ikke får dem sagt til nogen. Tante Rosa tør, som den eneste, tale med Oscar om døden, men i lige så høj grad om at få det optimale ud af livet, så længe vi har det! Så igennem leg lever Oscar et helt liv i løbet af 12 dage. Han vokser op, bliver en ung mand, møder kærligheden, bliver gift og dør som en gammel mand. 

En historie om, hvordan vi mennesker har behov for ”noget”, der er større end os selv, når problemerne bliver for store. 

På trods af det triste emne er Oscar og den lyserøde dame en lys og livsbekræftende forestilling. Det er en smuk og rørende, men også munter og underfundig monolog om tro, liv og død. 

 

Medvirkende:  Pia Rosenbaum / Instruktion: Annabelle Rice / Produceret af Rosenmunk

 

Måske kunne denne forestilling også interessere dig?

Pia Rosenbaum har også instrueret Hr. Ibrahim og Koranens Blomster, som Holbæk Teater producerer og præsenterer i januar 2019. Den bygger på en historie af samme forfatter, Éric-Emmanuel Schmitt, som også har skrevet Oscar og Den Lyserøde Dame – og en række andre værker, som alle handler om verdens religioner, tro og eksistens.

 

 

Del på Facebook
 • Priser: 65 - 195 DKK
 • Sted: Holbæk Teater
 • Spilleperiode: 21.
  Marts
  2019 19.30
 • Kategori: TEATER
 • Alder: fra 12 år
 • Varighed: 90 min. m. pause
 • Gratis med:
“Så har Pia Rosenbaum polisk og upatetisk med sit eminent changerende øjenspil og dulmende trøsterstemme ført os derhen, hvor ikke kragerne vender, men stjernerne vender og betragter en lille ny prins sove ind.”
Weekendavisen
“Pia Rosenbaum er stjernen, der får historien til at funkle. Hun spiller både den 10-årige Oscar, der er bange for tungekys - den 80-årige Oscar, der tager sig en lur. Og hun spiller også Tante Rosa, der finder kampgejsten i fortidshistorier om fribrydning...”
Information
{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"2000","arrows":"false","dots":"true"}