SPAS

Prins Valiant

Prins Valiant og De Runde Riddere om et Bord

Vi gør det igen! Hylende sjovt sommerteater i Museumsgården

 

Vi fortsætter succesen med vores sommerteater og viderefører traditionen med en skør og skæv udgave af en kendt klassiker i Holbæk Museumsgård. Denne gang er det den gode Prins Valiant & De Runde Riddere om et Bord, der er kommet under Flemming Jensens kærlige behandling.
Historien om Prins Valiant baserer sig på sagnet om Kong Arthur, hvor “den der holder sværdet, regerer verden”. Så let er det bare ikke længere. Verden er blevet noget mere kompliceret…
Efter et par somre, hvor vores sommerteater forestillinger i museumsgården har været totalt udsolgte er vores bedste råd, at være ude i god tid, hvis I vil sikre jer billet til denne hyggelige sommertradition. Der er garanti for et godt grin, når vi indtager Holbæk Museumsgård igen – og vi glæder os til at tage imod dig!

 

Mulighed for at tilkøbe tapas (undtagen søndage) samt rundvisning i weekenderne. Læs mere længere ned. Bemærk – egne mad og drikke må ikke medbringes.

 

Praktisk: Der er stole til alle. Medbring selv: hynde og tæppe – det bliver du glad for, når aftensolen går ned bag tagene. Medbring også regntøj, men lad paraplyen blive hjemme (den stjæler udsynet).

 

Medvirkende: Mette Marckmann, Ulver Skuli Abildgaard, Morten Thunbo og Brian Kristensen.
Kapelmester: Lars Fjeldmose
Folkekor: 3. årgang på Holbæk Drama College
Forfatter: Flemming Jensen
Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Plakat: Adam O.
Scenograf: Kirsten Brink
Produceret af Holbæk Teater

I samarbejde med Holbæk Museum – en del af Museum Vestsjælland

logo for Holbæk Museum

 

 

 

Sammensæt din egen teateroplevelse

NYD: en Tapas-box inden forestillingen

Køb en tapasbox sammen med dine billetter og nyd den i den hyggelige historiske Holbæk Museumsgård inden forestillingen.  I kan vælge mellem “LET” (kr. 95,-) eller “MÆT” (kr. 135,-).
Begge boxe indeholder små retter samt lidt sødt. Drikkevarer kan købes i vores bar i Museumsgården.
Når du har valgt dine billetter, får du mulighed for at tilkøbe Tapas-box (tryk på det lille “i” for at se, hvad de rummer)

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad og drikke i museumsgården. 

 

OPLEV OGSÅ RUNDVISNING

Hvis du skal se forestillingen i weekenden, har du også mulighed for at tilkøbe billet til en spændende rundvisning på Holbæk Museum inden forestillingen.

Der kan tilkøbes rundvisning til følgende spilledage: 

– Lørdag den 10. august kl. 17.30
– Søndag den 11. august kl.15.00
– Lørdag den 17. august kl. 17.30
– Søndag den 18. august kl. 15.00
– Lørdag den 24. august kl. 17.30
– Søndag den 25. august kl. 15.00
– Lørdag den 31. august kl. 17.30

Tilkøbes for 50,- når du booker billet (via knappen “Køb Billet” eller kan efterkøbes (via knappen “Køb spisning m.m.”)

 

Om Rundvisningen: Er det en forbryder eller en helgen, der ligger på Holbæk Museum? 

 

På museet ligger et skelet fra en mand, der har været på pilgrimsfærd til Spanien i Middelalderen. Er det en forbryder eller en helgen, der ligger på Holbæk Museum? Hans grav er ikke helt almindelig, der er noget helt usædvanligt på spil… Hør og se nærmere på en omvisning inden teaterforestillingen. 
Her kan du også høre mere om, hvorfor der er fundet arabiske mønter på Orø og hvorfor husene på kalkmalerier i Vestsjælland har kulørte glas i vinduerne. 
Rundvisninger forestås af Holbæk Museums egne rundvisere, og foregår inden forestillingen. 

 

 

 • Priser: 95 - 225 DKK
 • Sted: Holbæk Museum
 • Spilleperiode: 24.
  August -
  1.
  September
  2019
 • Kategori: TEATER
 • Alder: Voksne (kan ses af alle fra 7 år)
 • Varighed: 2 timer inkl. pause
 • Gratis med:

  2019-20

“Munter og vittig sommerspøg i Holbæk Museums gård.”
mortenbuckhoj.dk
“(...) det er meget længe siden, at jeg har grinet så meget.”
Ole Hansen, publikum (2019)
“(...) herlig, folkelig sommerkomedie”
Lise Zeuthen, anmelder på holbækonline
“Prinsen med håret gik rent ind hos publikum.”
sn.dk

Interview med Flemming Jensen

”Humor når det fungerer, er menneskets svar på Bamseline, det er jo et blødgørelsesmiddel.” Sådan lyder det fra humorhøvdingen Flemming Jensen, der til igen til sommer står bag Holbæk Teaters sommerforestilling i Holbæk Museumsgård – Prins Valiant og De Runde Riddere af Bordet. 

Med humor skal alvor fortælles

”Mennesker med humor er dannede mennesker”, griner en af de personligheder, der så må betegnes som et af de mest dannede mennesker i Danmark.  Flemming Jensen, 69 år og folkekær humorist, skuespiller og forfatter, har om nogen taget stilling til humorens væsen livet igennem. Men man skal ikke tage fejl af de mange grin. At være i humorens tjeneste er en alvorlig sag.

”Jeg bliver tit spurgt, hvad man kan lave sjov med? Kan man lave sjov med døden. Det er der ingen regler for. Man kan jo sagtens lave grin med døden, men sgu da ikke, hvis der sidder en, hvis bedste ven er død dagen før. Det kommer jo an på sammenhængen, der må man jo føle sig frem. Vi skal tænke os om. Er det magtpåliggende, er det vigtigt det her!?”

Dannelsestabet

Med årene er Flemming Jensen blevet mere insisterende på, at man som humorist tager stilling. Til sit eget virke, til den betydning, det har for andre mennesker – og til samfundet generelt.

”Grundlæggende er der meget i skuespil, hvor man forsvarer figurerne. Men cirka omkring årtusindeskiftet startede primitiviseringen omkring humoren og da det skete samtidig med et dannelsestab i vores samfund, er det blevet sværere at bruge humoren som transportmiddel. Der skete et skifte, hvor man hænger figuren ud, så vi alle sammen kan grine af socialklasse øf og pege fingre nedad. Katalysatoren inden for mit fag var Casper Christensen – og inden for politikken var det Anders Fogh Rasmussen. Der skete en latterliggørelse, en sort/hvidisering af den måde, vi snakker med hinanden – og den retning har jeg det ikke særlig godt med.”

”Det er som om meget af den danske humor er blevet overtaget af den danske hån. Hånen. Udleveringen. Det er blevet sjovt at udlevere. Lige pludselig var det nok, at det var grænseoverskridende, men det bliver da ikke humor af at være grænseoverskridende … Humor, når det fungerer, er jo et nuanceringsmiddel og et blødgørelsesmiddel. Det er jo menneskets svar på Bamseline.  Det er en måde, vi kan komme til at tale om ting på, der ellers gør lidt ondt.”

 

Insisterer på naivitet

Flemming Jensen er blevet kendt og elsket for de figurer, der går en lille smule naivt til tingene – og ud fra den naivitet faktisk rammer måder at være menneske på. At den lille figur ved sin tilstedeværelse tydeliggør den måde, vi mennesker er sammen på. Og at være naiv er en egenskab, han holder ganske meget af.

”Jeg er jo vokset op i Kardemomme by, med kardemommeloven og den der naivitet. ’Han er lidt godtroende’, ’hun er lidt letsindig’, ’de er lidt naive’. Hvad er der egentlig er galt med at tro godt? Hvad er det galt med at have et let sind? Hvad er der dybest set galt med at være naiv? Vi skal da være mere efter de skiderikker, der svigter tilliden … Men jeg er begyndt at se lys for enden af tunnelen, for jeg kan genkende, at de helt unge mennesker igen er begyndt at turde insistere på den form for naivitet…”

Flemming Jensen lover, som i sidste års (2018) udsolgte sommerforestilling Gøngehøvdingen, igen i år i Prins Valiant og De Runde Riddere om et Bord at slå et slag for den humor, han er blevet så kendt og elsket for. Sjov fordi man genkender sig selv og andre – og fordi man griner med og ikke af. Vedkommende fordi det ER et Jensensk stykke.

af journalist Anja Desirée Lykkeberg – redaktion Marianne Ruben Eikers. 

Medvirkende

Mette marckmann

/ skuespiller

morten Thunbo

/ skuespiller

Ulver sKuli abildgaard

/ skuespiller

Brian Kristensen

/ skuespiller

Lars Fjeldmose

/ kapelmester

joy-maria frederiksen

/ instruktør

flemming jensen

/ manuskriptforfatter

Folkekor - infoboks

Hanne flesborg

/ holbæk teaters folkekor

preben lundgreen

/ holbæk teaters folkekor

Jaqueline Lillevang / folkekorist

AMALIE HALLBERG (HDC) / FOLKEKORIST

Liva Lykke Friis (HDC) / FOLKEKORIST

Matilde Røgilds

Matilde Røgilds (HDC) / Folkekorist

Mia Fenja Kringelhede (HDC) / FOLKEKORIST

MIKKEL jakob nielsen (HDC) / Folkekorist

Sofie Richoff JENSEN (HDC) / FOLKEKORIST