SPAS

Prins Valiant

Prins Valiant og De Runde Riddere om et Bord

Vi gør det igen i 2019! Hylende sjovt sommerteater i Museumsgården

Vi fortsætter succesen med sommerteater og viderefører traditionen med en skør og skæv udgave af en kendt klassiker. Til sommer i 2019 er det den gode Prins Valiant og De Runde Riddere om et Bord, der kommer under Flemming Jensens kærlige behandling.
Historien om Prins Valiant baserer sig på sagnet om Kong Arthur, hvor “den der holder sværdet, regerer verden”. Så let er det bare ikke længere. Verden er blevet noget mere kompliceret…
Efter et par somre, hvor vores forestillinger i museumsgården har været totalt udsolgte er vores bedste råd, at være ude i god tid, hvis I vil sikre jer billet til denne hyggelige sommertradition.

Der er garanti for et godt grin, når vi indtager Holbæk Museumsgård igen – og vi glæder os til at tage imod dig!

Medvirkende: Mette Marckmann, Ulver Skuli Abildgaard, Morten Thunbo og Brian Kristensen.
Kapelmester: Lars Fjeldmose
Folkekor: 3. årgang på Holbæk Drama College
Forfatter: Flemming Jensen
Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Plakat: Adam O.
Scenograf: Kirsten Brink

I samarbejde med Holbæk Museum – en del af Museum Vestsjælland

logo for Holbæk Museum

 

Sammensæt din egen teateroplevelse

NYD: en Tapas-box inden forestillingen

Køb en tapasbox sammen med dine billetter og nyd den i den hyggelige historiske Holbæk Museumsgård inden forestillingen.  I kan vælge mellem “LET” (kr. 95,-) eller “MÆT” (kr. 135,-).
Begge boxe indeholder små retter samt lidt sødt. Drikkevarer kan købes i vores bar i Museumsgården.
Når du har valgt dine billetter, får du mulighed for at tilkøbe Tapas-box (tryk på det lille “i” for at se, hvad de rummer)

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad og drikke i museumsgården. 

 

OPLEV OGSÅ RUNDVISNING: Er det en forbryder eller en helgen, der ligger på Holbæk Museum? 

På museet ligger et skelet fra en mand, der har været på pilgrimsfærd til Spanien i Middelalderen. Er det en forbryder eller en helgen, der ligger på Holbæk Museum? Hans grav er ikke helt almindelig, der er noget helt usædvanligt på spil… Hør og se nærmere på en omvisning inden teaterforestillingen. 
Her kan du også høre mere om, hvorfor der er fundet arabiske mønter på Orø og hvorfor husene på kalkmalerier i Vestsjælland har kulørte glas i vinduerne. 
Rundvisninger kan tilkøbes til forestillingerne (kr. 50,-), der spiller lørdage og søndage (undt. søndag den 1. september). Det er Holbæk Museums egne rundvisere, der står for denne del, som foregår inden forestillingen. 

 

 

Del på Facebook
 • Priser: 95 - 225 DKK
 • Sted: Holbæk Museum
 • Spilleperiode: 8.
  August -
  1.
  September
  2019
 • Kategori: TEATER
 • Alder: Voksne (kan ses af alle fra 7 år)
 • Varighed: 2 timer inkl. pause
“Det kan ikke gøres bedre Super morsomt og begavet - en herlig oplevelse.”
Carsten Andersen (om sommerteater 2018)
“Kanon Forestilling. Så den i går. Det kan kun anbefales 👍🏻. Så kom afsted”
Ditte Hass Hansen (om sommerteater 2018)
“Det var bare så godt, grinede næsten hele tiden ”
Kirsten Hansen (om sommerteater 2018)
“Tak for en rigtig dejlig forestilling. I var fantastiske 😃kommer gerne igen næste år”
Peter Salling Schou (om sommerteater 2018)

Interview med Flemming Jensen

”Humor når det fungerer, er menneskets svar på Bamseline, det er jo et blødgørelsesmiddel.” Sådan lyder det fra humorhøvdingen Flemming Jensen, der til igen til sommer står bag Holbæk Teaters sommerforestillling i Holbæk Museumsgård – Prins Valiant og De Runde Riddere af Bordet. 

Med humor skal alvor fortælles

”Mennesker med humor er dannede mennesker”, griner en af de personligheder, der så må betegnes som et af de mest dannede mennesker i Danmark.  Flemming Jensen, 69 år og folkekær humorist, skuespiller og forfatter, har om nogen taget stilling til humorens væsen livet igennem. Men man skal ikke tage fejl af de mange grin. At være i humorens tjeneste er en alvorlig sag.

”Jeg bliver tit spurgt, hvad man kan lave sjov med? Kan man lave sjov med døden. Det er der ingen regler for. Man kan jo sagtens lave grin med døden, men sgu da ikke, hvis der sidder en, hvis bedste ven er død dagen før. Det kommer jo an på sammenhængen, der må man jo føle sig frem. Vi skal tænke os om. Er det magtpåliggende, er det vigtigt det her!?”

Dannelsestabet

Med årene er Flemming Jensen blevet mere insisterende på, at man som humorist tager stilling. Til sit eget virke, til den betydning, det har for andre mennesker – og til samfundet generelt.

”Grundlæggende er der meget i skuespil, hvor man forsvarer figurerne. Men cirka omkring årtusindeskiftet startede primitiviseringen omkring humoren og da det skete samtidig med et dannelsestab i vores samfund, er det blevet sværere at bruge humoren som transportmiddel. Der skete et skifte, hvor man hænger figuren ud, så vi alle sammen kan grine af socialklasse øf og pege fingre nedad. Katalysatoren inden for mit fag var Casper Christensen – og inden for politikken var det Anders Fogh Rasmussen. Der skete en latterliggørelse, en sort/hvidisering af den måde, vi snakker med hinanden – og den retning har jeg det ikke særlig godt med.”

”Det er som om meget af den danske humor er blevet overtaget af den danske hån. Hånen. Udleveringen. Det er blevet sjovt at udlevere. Lige pludselig var det nok, at det var grænseoverskridende, men det bliver da ikke humor af at være grænseoverskridende … Humor, når det fungerer, er jo et nuanceringsmiddel og et blødgørelsesmiddel. Det er jo menneskets svar på Bamseline.  Det er en måde, vi kan komme til at tale om ting på, der ellers gør lidt ondt.”

 

Insisterer på naivitet

Flemming Jensen er blevet kendt og elsket for de figurer, der går en lille smule naivt til tingene – og ud fra den naivitet faktisk rammer måder at være menneske på. At den lille figur ved sin tilstedeværelse tydeliggør den måde, vi mennesker er sammen på. Og at være naiv er en egenskab, han holder ganske meget af.

”Jeg er jo vokset op i Kardemomme by, med kardemommeloven og den der naivitet. ’Han er lidt godtroende’, ’hun er lidt letsindig’, ’de er lidt naive’. Hvad er der egentlig er galt med at tro godt? Hvad er det galt med at have et let sind? Hvad er der dybest set galt med at være naiv? Vi skal da være mere efter de skiderikker, der svigter tilliden … Men jeg er begyndt at se lys for enden af tunnelen, for jeg kan genkende, at de helt unge mennesker igen er begyndt at turde insistere på den form for naivitet…”

Flemming Jensen lover, som i sidste års (2018) udsolgte sommerforestilling Gøngehøvdingen, igen i år i Prins Valiant og De Runde Riddere om et Bord at slå et slag for den humor, han er blevet så kendt og elsket for. Sjov fordi man genkender sig selv og andre – og fordi man griner med og ikke af. Vedkommende fordi det ER et Jensensk stykke.

af journalist Anja Desirée Lykkeberg – redaktion Marianne Ruben Eikers. 

Medvirkende

Mette marckmann

/ skuespiller

morten Thunbo

/ skuespiller

Ulver sKuli abildgaard

/ skuespiller

Brian Kristensen

/ skuespiller

Lars Fjeldmose

/ kapelmester

joy-maria frederiksen

/ instruktør

flemming jensen

/ manuskriptforfatter