Stærk

Tatovering

Tatovering er en forestilling, der er lige så personlig, som den er global. Lige så usentimental som den er in-your-face, og lige så hård som den er sårbar.

 

Imens en kvinde i 20’erne forsøger at tage afsked med den far, som hun aldrig har kendt, trevler hun sin rå ungdom op – så man kan lugte kartoffelmosen fra Kentucky Fried Chicken og høre ekkoet af de afdøde amerikanske rappere til morgenfesterne – lige der hvor der tales 20 forskellige sprog i opgangene, men få taler ét flydende.

 

Det er absurd og morsom feminin selvjustits fra blokken, da hun hævngerrigt ydmyger sin meget ældre butikschef, fordi han lægger an på hende og veninden. Men det er også livsændrende alvor, når en af drengene drager i krig i Afghanistan og kommer tilbage i en kiste.

 

Tatovering er en spontan, øm, rablende run-down af en faderløs ungdom. Fra en datter til sin døende far, der først ringer, da det er for sent. Så frisk og uden filter at forestillingen “svier i øjnene”.

 

   

 

MEDVIRKENDE: SARA Fanta Traore // Nana Morks INSTRUKTØR OG DRAMATIKER: Anna Malzer SCENOGRAF: Simone Bartholin PRODUCERET AF Mungo Park Allerød

 

Anna Malzer om forestillingen:

“Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. TATOVERING er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker. Jeg skrev teksten lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp – en tone som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise.”

 

OBS! Der anvendes stroboskoplys og kraftig røg i forestillingen. Røgen er vandbaseret og ufarlig.

 

Anmeldelser:

“TATOVERING gør kvindelig ungdom relevant for alle… Det er en scenekunstnerisk magtdemonstration.”
Jyllands-Posten – 5 stjerner

 

“Frisk så det svier i øjnene… En flyvende tornado af livserfaring”
GregersDH – 5 stjerner

 

“Stærkt generationsportræt, der er slående direkte og overbevisende… Kvikt og stærkt… Nysgerrigt og provokerende”
Frederiksborg Amts Avis – 5 stjerner

 

“Imponerende, bliv ved! Formfuldendt… Smukt, effektfuldt og lidt skræmmende”
Kulturkupeen – 5 stjerner

 


 

TEATERCAFEEN

I TeaterCafeen finder du også et udvalgt af øl, vin og vand, god kaffe og the samt lidt sødt & salt. Hvis der er pause i forestillingen, kan du med fordel bestille til pausen allerede, når du kommer. Så kan du springe køen over og hygge dig i pausen.

 

Teatertapas

Du kan tilkøbe TeaterTapas, som I kan nyde i vores hyggelige teatercafé inden forestillingen. Vores tapas består af forskellige små retter, baseret på lokale råvarer i sæsonen, og sammensættes af restaurant SuRis køkkenchef. Se menuen her. TeaterTapas serveres 1,5 time før forestillingen starter. Klik på knappen: KØB SPISNING. (Du kan bestille tapas frem til kl. 12 dagen før forestillingen).

 

 

 • Priser: 65 - 195 DKK
 • Sted: Holbæk Teater
 • Spilleperiode: 19.
  April
  2022 19.30
 • Kategori: Årskort, Holbæk Teater, TEATER
 • Alder: Ung / Voksen
 • Varighed: 60 min. ingen pause
 • Gratis med:

  2021-22

 • Arrangeret af:
Jyllandsposten
Gregers DH
Frederiksborg Amts Avis
Kulturkupeen