En forestilling, der rykker oplevelsen ud af teatret og ind i virkeligheden.

 

RADIKALISERET er en forestilling for elever mellem 13 og 18 år om at navigere i en kompliceret verden, om rigtigt og forkert og om det nogensinde kan retfærdiggøres at slå ihjel?

Eleverne må ikke vide, at de skal opleve en teaterforestilling, men tro at skolen har fået 
besøg af et forebyggelsesteam, som vil tale med dem om radikalisering. Teamet består af en politiinspektør, en psykolog og den syttenårige, terrordømte Christopher. Psykologens påstand er, at man kan blive manipuleret til at tro på hvad som helst, hvis bare argumenterne er stærke nok.

For to år siden myrdede den kun femtenårige Christopher præsident Robert Ndolo fra Den Østafrikanske Demokratiske Republik. Men hvad fik Christopher til at slå et andet menneske ihjel? Var han blevet radikaliseret, og i så fald af hvem?

Ved hjælp af politiets bevismateriale, avisforsider og overbevisende argumenter føres
eleverne gennem den fiktive historie. Og i en dramatisk afslutning – da det afsløres, at det hele er iscenesat – går det op for eleverne, at de er blevet udsat for manipulation.

En teaterforestilling, der sætter sandt og falsk på dagsordenen i klasselokalet.

 

Medvirkende Anja Owe, Dan Schlosser, Anders Nøhr / Dramatiker Kasper Hoff / Idé og instruktion Kristoffer Møller Hansen / Rekvisitter Mia Bredsdorff / Kostumer Mia Bredsdorff, Helle Birkholm / Foto Mie Neel / Produceret af Holbæk Teater
Forestillingen RADIKALISERET bygger på Kasper Hoffs ungdomsroman “Sniper” (Gyldendal 2015).

Forestillingen er refusionsgodkendt.

 

>> Hent turnématerialet som PDF : Radikaliseret – turnemateriale 20-21

 

Uddrag af anmeldelse – Teateravisen.dk // Betina Rex

RADIKALISERET er klassisk teater i en utraditionel ramme. Et skarpskud direkte ind i samtidens virvar af ‘fake news’, virtuelle personligheder og maskerede politiske budskaber. Forestillingen rejser både spørgsmålet om, hvorvidt mord nogensinde kan retfærdiggøres, samtidig med at den kredser om begreberne sandt og falsk, og hvad de betyder for vores måde at begå os i verden. Samtidig er det en ret brillant måde at udnytte rammerne omkring en skoleforestilling. I sin udformning fuldstændig lige så æstetisk uinspirerede som et klassisk skoleforedrag, men med en dramatisk opbygning, der smører ekstremt tykt på. Og kombinationen er det, der gør, at den virker.

Læs hele anmeldelsen her

 

Eleverne siger:

“Det var mega godt og jeg blev virkelig snydt.” – Camilla, 10. klasse

“Jeg troede virkelig på det, men det viser meget godt, at man kan manipulere med alt.” – Caroline, 10. klasse

“Jeg tror aldrig, at jeg har været så tæt på at skide i bukserne.” – Malthe, 7. klasse

 

    

Foto: Mie Neel

 

få Radikaliseret ud til jer

 

BOOKING: Kontakt Tina Hvarre på Holbæk Teater for at købe og booke RADIKALISERET til at spille hos jer på 59 43 17 77 eller send en mail til th@het.dk

VARIGHED: ca. 70 min. uden pause

ALDERSGRUPPE: 13-18 år

TEKNISKE KRAV: Krav til spilleareal: 3m bred x 2 m dyb og 2,5 m høj. Strøm: 230V ved afvikling. Eventuelle vinduespartier/glasfacader skal kunne tildækkes af gardin.

PRISER: 7.000 kr. op til 75 publikummer. Efterfølgende forestilling på samme dag og spillested 5.000 kr. (Alle priser er ekskl. moms).

Forestillingen er refusionsgodkendt.