SVIGT

Stærk teaterdokumentar om alkoholmisbrug i familien

 

FAKTA: I Danmark vokser ca. 120.000 danske børn og unge op i familier med alkoholproblemer, og hver tredje dansker har et menneske med et alkoholproblem i familien – enten i kernefamilien eller blandt andre familiemedlemmer.

I teaterdokumentaren Ultimatum står far og datter på scenen sammen for at fortælle den hudløst ærlige beretning om et liv og en familie, der gik i stykker. Men også en familie, der har fundet livet og hinanden igen – på grund af et ultimatum…

“Jeg tømte mine egne børns sparebøsser og hævede deres børneopsparinger. Jeg kunne ikke engang glæde mig sammen med mine børn juleaften. Det eneste, jeg gik op i, var at komme på lokum og tage en bane kokain.”

Det er nu fjorten år siden, at Henrik Halby stoppede sit misbrug. Han var afhængig af alkohol og hårde stoffer. En afhængighed der ødelagde, ikke bare en voksen mand, men en familie og relationer til venner og kollegaer. Med flere selvmordsforsøg kunne historien være endt brat, hvis ikke det var for et brev. Et brev fra hans egen datter.

En teaterdokumentar om den usminkede virkelighed – helt uden fiktion.

Medvirkende: Henrik Halby & Julie Halby
Instruktion: Kristoffer Møller Hansen

(En teaterdokumentar er det virkelighedens hovedperson, der selv står på scenen og fortæller deres egen historie – sat i scene med teatrets virkemidler og instrueret af en professionel skuespiller og instruktør.)

 

>> Hent turnématerialet som PDF : Ultimatum – turne 18-19

få teaterdokumentaren ultimatum ud til jer

Siden 2013 har Ultimatum turneret i hele Danmark og været opført mere end 80 gange. Senest også i Norge.

Teaterdokumentaren ULTIMATUM kan købes som turnéforestilling og henvender sig både til borgere og fagprofessionelle. Egnet fra 12 år.

BOOKING Kontakt Brian Kristensen eller Tina Hvarre på Holbæk Teater for at købe og booke ULTIMATUM til at spille hos jer på 59 43 17 77 eller send en mail til th@het.dk

VARIGHED ca. 60 min. + 10-15 min. spørgetid (der er ikke mulighed for at indlægge pause)

ALDERSGRUPPE Fra 12 år

TEKNISKE KRAV Minimumskrav til spilleareal: 6 m bredde x 6 m dybde samt 3 m højde. Mørklægning. Strøm: 16 A. CEE-udtag + 230V ved afvikling og scene.

PRISER op til 200 tilskuere 21.000 kr. Over 200 tilskuere 26.000 kr. (Alle priser er ekskl. moms) – OBS. Deltagerbegrænsning på 300 tilskuere pr. forestilling.

 

Fotos: Mie Neel